Sembelit berdarah

Assalamuallaikum baby saya 8 Bulan break sembelit smpai berdarah 😭😭, boleh bgi petua tak atau harus terus pi klinik ?

5 Các câu trả lời

ank sya pernah kena sembelit waktu usia dia 6 bulan.. pergi klinik, dapat ubat yg diminum utk lawaskan najis.. tpi tak jalan.. last2 doc suruh beli difarmasi sejenis cecair yg dimasukkan ke dalam lubang najis. alhamdulillah, terus keluar najis keras tu. tpi lepas tu memang sya jaga pengambilan air putih dan sayur hijau supaya tak sembelit lgi

sayur hijau sgt penting. jgn bg anak carbo ja. contoh carbo nasi, ubi kentang, sweet potato, carrot, bayam, yam, jagung.. byk lagi. awak boleh google. mcm saya anak hari2 mkn sayur hijau. paling dia suka park choy. pastu make sure anak minum air putih cukup + mkn buah. anak saya suka mango. n mango + yogurt bagus untuk perut anak..

Bek pg klinik terus sis. Leps ni jaga mkn dia. Kalau tgu lagi kesian baby

pergi klinik lebihkan air //Susu badan//buah buahan sayuran

Bg mkn buah naga. Lebihkan air kosong jugak