darah tinggi glukos

Assalamualaikun dan salam sejahtera. Kalau darah tinggi glukos macam mana ya. Sama dengan kencing manis ka? Kandungan nak masuk 8 bulan dah.

1 Trả lời

Kalau result drh tinggi dr sepatutnya lepas minum air gula kira kencing manis. Cuma masa preggy kita pgl gestational diabetis mellitus. Boleh kwl dgn diet/insulin. Selepas bersalin dr akan cek balik sama ada kencing manis kekal atau tak. Biasa yg develop masa pregnancy ni sementara sbb fktor2 hormon mengandung dan uri tu sendiri

5y trước

Yep. Sbb tu kena jaga pemakanan. Kalau boleh x nak la smpai kena cucuk. Just control dgn diet je. Jgn mkn utk 2 org. Mkn berpada2