Luka jahitan

Assalamualaikum..sy nk tnya Luka jahitan jdi gatal sbb apa ya?skrng Bru 15 hri pantang #pleasehelp #firstmom #bantusharing #firstbaby #ingintahu #seriusnanya

5 Các câu trả lời

waalaikumussalam. saya pun baru 15 hari berpantang dan ada luka jahitan. hari ke berapa saya tak ingat, tempat jahitan saya tu sakit sangat2 sampai bengkak. saya tak berani bagitau nurse sebab takut nanti kena bukak balik jahitan ke apa kan. so saya search, katanya cuci luka tu dengan pencuci luka yang kuning tu. saya cuba, alhamdulillah dah takde rasa gatal dan bengkak. cuma tunggu proses pemulihan je la.

1y trước

ya saya pun masa hari ke 15@16 tempat jahitan tu terasa sakit. katanya ubat bius tu dah habis, tu yang baru terasa sakit dia

wslm. penjagaan perineum mcm mana sis? kena rajin tukar pad/pantyliner at least 3-4 jam sekali walaupun darah setitik 2 ja. makan telur tiada masalah selagi tiada alergik,sbb telur ada protein utk cepat sembuhkan luka. boleh jadi luka jahitan gatal sbb jangkitan kuman,mungkin juga sbb nak sembuh. kalau sy,lepas kencing sy akan cebok guna bancuhan air garam.

sy pn ada rsa gatal hri tu skrg dh hri ke28 masih lg cuma yg mula2 tu rsa xthn gatal dia..mgkn nk baik kot selagi xrsa sakit sgt or ada cecair pelik yg kluar sb nurse sy ckp ok jaa tmpt luka tu mgkn nk brcantum. sy mkn telur ke tak tetap jgk gatal

mungkin sbb pemakanan kot.. ade benda sis xleh makan.. mcm sy mggu ke3 try makan ayam tp jd denyut2 sakit

Ada mkn telur ke

1y trước

x