sy new bie dan fist time pregnent mohon pandagan dan nasihat

assalamualaikum...sy new bie kat sini..sy nk tnya semua..apa perlu saya buat ye..last period sy awal bln 6 tu hari...pg tadi cheack ad 2 line...apa step seterus sy kn buat..maaf ni first time sy pregnent..

sy new bie dan fist time pregnent mohon pandagan dan nasihat
5 Các câu trả lời

boleh start makan folic acid , jgn buat kerja2 berat , makan makanan sihat , call kk kawasan awak utk buka buku pink.tanya sama ada boleh walk in atau kene set appointment.tanya sekali document yg perlu dibawa masa buka buku pink tu ye. tahniah awak..sy pun period awal bulan 6..9/6 .. sekarang dh 5w5d.

2y trước

aah saya dh dpt appointment buka buku pink masa 10w nanti..bulan 8.

hai sis, nak tanya sis ada rasa symptom2 tak sblm check upt, sy pun last period awal bulan 6 hri tu sampai skrg tak period lagi

2y trước

saya mcm sy last period 8/6 tapi check upt -Ve..semua simptom sy ade.

saya pun last 10/06 sis, test upt 2line , 21/07 ni sy nk prgi kk. saya pun first time juga🥺

2y trước

Dulu first baby tmpt kk sy mmg scan sis ☺️ semoga Allah permudahkan urusan sis ya Aamiiin

awal bulan 6 tu bape hari bulan? tu soalan wajib yg doktor akan tye nanti

2y trước

Pegi buat check up kat mana klinik private dulu...... dah confirm nanti baru buat buku kat KK

Bole mula mkan folic acid, jaga kandungan dan makan sama ya