Ketidakselesaan

Assalamualaikum…saya nak tanya..normal ke ibu mengandung hanya boley makan sekali sehari dan tidak boleh sampai sendawa.. jika makan sehingga sendawa perut akan mengeras dan rasa kurang selesa sehingga semua makanan harus di muntahkan..#SeriusTanya #ingintahu

1 Trả lời

Mitos, ibu kena makan banyak sebab share nutritions dgn baby dlm kandungan. Tapi bukan maksudnya ibu kena makan double portions sebab satu lagi utk baby. Yang penting makan jangan sampai perut masuk angin yg boleh mengakibatkan badan ibu sakit. Jangan sampai baby tak dpt nutritions secukupnya.