kencing berdarah

Assalamualaikum, Saya dah jumpa doc KK. Doc KK cakap kencing saya ada protein. So refer to hospital. Saya nk tanya bahaya ke kencing protein kepada kandungan atau saya? Ada tips nk pulihkan secara tradisional?

2 Các câu trả lời

Apabila anda disahkan hamil, doktor akan melakukan ujian air kencing bagi mengesan protein dalam urine ibu hamil. Ini untuk melihat sama ada buah pinggang anda berfungsi dengan baik atau tidak.  Apabila didapati terdapatnya lebihan protein dalam urine ibu hamil, kemungkinan buah pinggang anda terpaksa bekerja lebih keras berbanding sebelum mengandung.  Dalam analisis itu juga, doktor akan melihat jika terdapatnya jangkitan pundi kencing. Jika ibu mengalami situasi ini, doktor akan memberi antibotik untuk menghilangkan jangkitan tersebut.  Ketika temujanji yang seterusnya, doktor akan periksa kembali kehadiran protein dalam urine ibu hamil, sama ada jumlah berkurang atau kian meningkat.  Hal ini kerana, kehadiran protein dalam urine ibu hamil yang berlebihan boleh menyebabkan praeklampsia iaitu komplikasi kehamilan yang boleh jejaskan bayi dan ibu hamil.  ni artikel yg saya jmpa.

agak bahaya . banyakkan minum air masak suam, air barli, sup lobak putih

5y trước

The worst akan berlaku is gugur la ye? Sbb saya mmg tak ley telan air masak sekarang.