Ttc anak kedua

Assalamualaikum…saja nk meluah…tahun ni anak dh 4 tahun tp tulah masih tkda rezeki lg nk bg adk dkt dia…sampai dia pon dh pandai mintak “mama nk baby” ank jenis suka brkwn…kdg kesian dgn dia…thun 2022 sy disahkan ada pcos…period kdg mmg tingtong..tp setahun tu mungkin 2-3 bln je tk period bln lain smua period…ada sape2 boleh share ikhtiar utk dptkn ank ke??klau susu efferty tu on tak??skrg tgh consume w-pro bru 2bln…period bln ni x dtg lg berhrp upt positive…sbb habis period bln lps smpai skrg sy pnye breast sakit area nipple tu pedih klau sentuh…hrp ada goodnews..doakan sy… #secondinfertility #pcos

7 Các câu trả lời

sy pun pcos. masa nk dpt sulung jenuh tgu 5 tahun. lepas sulung lahir. nurse suruh amek perancang sy taknak. sulung baru 11 bulan sy pregnant ank no 2. tak sgka btul melekat lgi dan mmg nak 2 org ank dlm masa yg terdekat. sy usaha dgn kurma ,susu freshmilk farmfresh dgn mamariam. dh dpt 2 org ni baru la amik perancang. cuba la mana tHu lekat. hihi

sy ttc masa tu ank 1st hmpir 4 thun + hyperthyroid..pastu sy ubah diet sy, sy turunkan berat bdan bgi cantik dulu bmi, mkan real food shja, telur rebus pagi2 wjib ada, cut gula n xnak stress fikir Allah akn bgi pada masa yg tepat..InshaaAllah skrg tgh tggu due..doakan sy mummy2 semua..🥰🥰

try cek upt dulu sis. kalau xde rezeki bln nie. blh try next month. blh amalkan minum pati delima gulsan n cek opk cari waktu subur. n bila jumpa waktu subur. blh bersama dgn suami pkul 3 pagi ke atas. semoga ad rezeki sis

Samala saya ttc anak kedua juga. Anak sulung dah 4tahun. Stress juga rasa. Period saya jenis tak teratur. Tapi ni dah lewat 10hari bila test -ve . 🥲 Harapnya ada la rezeki

Cek dulu UPT. Sbb ada PCOS, jaga pemakanan dan amalkan gaya hidup sihat serta elakkan stress. Even tak ada PCOS pun amalkan perkara yg sama.

instead of ambil supplement untuk fertility, better adjust diet & lifestyle untuk rawat PCOS tu dulu.

cek upt