Boleh ke makan nestum time pregnant?

Assalamu'alaikum...nak tanya, wkt pregnant ni boleh x ambk nestum? Bukan nestum 3 in 1 tu, nestum yg dlm pack beso terus tu, sy tgk kandungan gula x tinggi...boleh x ea?#ingintahu #firstmom #firstbaby

5 Các câu trả lời

Boleh sis , takda masalah pun sis makan . At least sis rasa kenyang , ada tenaga . Baby pun dapat zat dia jugak . Mcm saya sekali makanan baby pun makan hehe . Yg mcm nestum tu dalam tin . Selagi sis boleh makan , puaskan rasa makan sis , nanti berpantang takboleh makan . Tak perlu takut , just elak benda tajam . Makan dalam quantity sikit tapi kerap . Andai makan manis berlebihan , sehari sebelum ke klinik ada appointment sis kurangkan manis atau pengambilan gula . InsyaaAllah takda sangkut apa2 even air kencing .

mkn jela. xde mslh pon nak mkn ape2 time mengandung ni. cuma elakkan makanan berangin dgn tajam je. yg lain2 boleh je mkn mcm biasa. cuma mkn dlm kuantiti yg sepatut nye. jgn mkn pack beso tu 3 hari je dh la.

Hmm sedapnya.. Boleh sangat. Saya suka tapi s3bab ada gastrik, kalau makan cepat je rasa berangin pedih hulu hati..😅

sya pregnant tm 1 dulu tak dapat telan nasik sya mkn nestum lah buat alas isi perut sis

Boleh.. blh letak buah²..