Susu bengkak dan sakit.

Assalamu'alaikum. kepada ibu2 yang ad,harap dpt membantu sy. Skrang susu bengkak dan sakit,baby isap ia xbrapa nk kluar,skit je dia kluar,ap yg prlu sy buat yer. Baru anak pertama,tiada pengalaman dan kurang pengetahuan. nurse dan ad bgitau cra2 nya,tp sy still xtaw nk buat mcm mna,sebb dh buat cara nurse ckp,tp x jd jgk..huhu bantu lah saya.. sakit dan bengkak.?

2 Các câu trả lời

Tuam dengan air suam. Then google or tengok kat utube cara marmet breast (perahan tangan). Picit bhgian areola (bhgian gelap) keluarkan susu sikit. . Mmg kena spare breastfeeding pump or milk collector kat rumah. Milk collector dlm rm10+ pon ade jual mommy. . Join sekali group fb happy breastfeeding malaysia mommy. Banyak tips penyusuan & ade kaunselor penyusuan berdaftar dlm group tu. Boleh setup untuk visit dekat rumah.

Sis perah