Berat baby tak sama dengan usia kandungan

Assalamualaikum..baru scan dekat klinik tadi..skrg kandungan dah 37w5d..should be berat baby dah 3kg tp scan hanya dpt 2.4kg..risau pulak dgn keadaan baby..n air ketuban nampak mcm byk sikit sbb ade GDM ? harap baby sihat dlm kandungan ni..

5 Các câu trả lời

Sya klau xsilap msa scan 38 week hri tu brat baby just 2.5kg je tpi doc tkde ckp pape pulak psal brat or air ktuban hnya suruh naikkan hb je tu jela tpi pape pun sya hrap baby ngan bakal2 ibu sihat dan dipermudah sgala urusan amin

Jgn risau selagi doctors tak bagthu apa2 yg merisaukan. Kalau doctor ckp okay, so okay la. Dlm ni, mcm2 org, mcm2size baby. Huhu So dgr ckp doctor ye sis

5y trước

Noted, setakat ni graph yg doctor buat baby okey..kte yg risau lebih 😅 before this ade history stillbirth..

Betol tu jgn risau. Sy msa 36 weeks dr scan 2.7kg je tp msa bersalin 40 weeks berat bby dah 3.74kg. Haha terkejut jgk la

5y trước

Ya yg pnting bby sihat.. Jgn risau. Pkir positif je k😉

Ok je tu sis.. Normal.. Sy week 40 baby 2.6je.. Lahir2 2.8kg

5y trước

Owh..lega sikit hati ni 😊 noted..tq 😁

Normal tu sis.. Kdg2 scan berat cmtu, tp kluar lg besar. Huhuu..