sembelit time pregnant

assalamualaikum tumpang tanya. kalau kita sembelit time early pregnancy. kita teran kuat. bahaya tak untuk baby? lepas teran, perut jadi keras. normal ke? 🥹 #firstpregnancy

2 Các câu trả lời

bahaya teran kuat2 semasa mengandung. amalkan ni: 1. makan buah/sayuran secukupnya 2. minum air secukupnya klu 2 ni tak jalan, add on pre&probiotics supplement. klu ini pun tak jalan baru ambil lactulose utk lembutkan najis (yg ada kencing manis sila dptkn nasihat doc/pharmacist terlebih dahulu).

kalau sembelit teruk, better beli pelancar najis..