Kalsium

Assalamualaikum.. Sy sedang hamil 12 minggu.. Perlukan cadangan jenis kalsium dalam bentuk tablet bagi menggantikan susu yang ibu2 ambil ketika hamil.. Sy tiada alahan dengan susu, cumanya pregnant kali ni sy alami loya mual so sush nak telan susu..

12 Các câu trả lời

Doc bagi saya iberet dgn obical tapi skrg ni sejak masuk trimester ke 3, mulut x nak terima dah ubat kalsium obical tu.. Asal makan je muntah balik.. Pastu badan jadi lemau sgt2.. Tk tahu mcm mana nak buat dah.. Ada ke ubat lain yg sesuai? Selain obical tu..

awak cuba susu puremil dia tk ada add sugar so sesuai utk ibu mengandung. selalu susu kn ada aftertastes tu kn rasa tu yg nk muntah. puremil tk de klau awk tk brani nk cuba yg origanal amek coklat. nnt nk sedap tmbah gula 1/2 sudu ikut selera awk.

Saya makan ostematrix shaklee sepanjang mengandung sampai skrg baby dah nk dekat 1 yo. Dapat extra benefit iaitu tak kena sembelit langsung. Cuba la....harga pun x mahal sangat. Sebotol boleh makan selama 40 hari

Terima kasih semua krn memberi komen.. Alhamdulillah sy dah selamat bersalin 30 Dis last year.. In Shaa ALLAH cadangan tu sume bole digunakan utk next pregnancy.. Hihi

Saya blend susu putih diary milk tu dengan pisang 2 biji, letak almond roast uummphh sedap!!

Saya amalkan set hamil shaklee..alhamdulillah sesuai sgt.oste terbaik untuk amalkan.

Sy pn mcm tu masa preggy hrtu. Sy minum susu berperisa. 😅

5y trước

Oo yeke.. Ms 1st pregnant xde mslh pn nk telan susu anmum tu.. 2nd pregnant ni xbole la.. Huhu.. Nk muntah klu mnum..

Boleh dik,saya ambil pil kalsium Ostematrix Shaklee

Makan ostematrix shaklee sis, ok sngat

Sy ambil kalsium jenama obical.