Effect ubat pada kandungan

Assalamualaikum. Sy nk tnya.. ade ape2 effect kt baby x klau kita mkn ubat bnyak. Contoh mcm sy, pagi lps breakfast sy mkn ubat cair darah sebiji dan ubat calsium 2 biji.. mlm plk sy mkn ubat kencing manis 2 biji, calsium 2 biji dan zincofer 1 biji.. harini baby genab 22 week

7 Các câu trả lời

Saye pagi ubat obimin sebiji, cair darah sebiji, kencing manis 2 biji, calcium sebiji. Bile tengah hari saye mkn calcium sebiji dan malam calcium sebiji, kencing manis 2 biji. Sebelum tidur cucuk insulin pulak 4 unit.

1y trước

waa hampir sama ubat2 kita.. hehe semoga dipermudahkan segala urusan mummy2 🥰

Kalau ubat yg awak makan itu dimulakan oleh doktor yg memantau kesihatan awk dan kandungan, pasti mereka bagi tu utk memberikan rawatan yg terbaik utk awak dan baby dalam kandungan. InsyaAllah.

Saya on insulin 4 kali, makan ubat cair darah pgi, ubat calcium 1 biji 3 kali, zincofer selang sehari. Ubat yg dr bg semua terkawal and safe utk pregnant. Sebab semua rekod

Sama laa mcm saya. Sy ada darah tinggi so 3 kali sehari kena makan methyldopa. Cair darah sekali, maltofer 2 kali sehari, calcium 2 kali sehari.

Selagi doktor tahu ubat apa yang awak ambil berserta masalah kesihatan awak. Tiada masalah dan tiada effect pada kandungan. InshaAllah

1y trước

okk baik puan.. trima kasih bnyk2 .. rasa lega sikit dengar hehe

Banyak kali ye awak makan ubat calcium, saya makan sekali sehari 2biji.

asalkan ubt yv diambil sememangnya utk ibu hamil xde mslh.

1y trước

okk baik . terima kasih 😊