Pregnant trimester 1

Assalamualaikum, sy nak tnya pendapat klu org pregnant 6minggu boleh puasa tak? Ke ikut kemampuan diri? Terima kasih. #firstmom #seriusnanya

2 Các câu trả lời

waalaikumsalam. ikut kemampuan diri . kalau rasa boleh bertahan teruskan berpuasa . kalau tak boleh jangan teruskan . kalau bimbang akan kesihatan baby boleh je tak berpuasa or bimbang kesihatan diri sendiri pun boleh je tak berpuasa . So in conclusion Kalau berbuka sbb bimbang kesihatan diri sendiri = qada' tanpa fidyah Kalau bimbang kesihatan anak= qada' + fidyah

3y trước

Selamat berpuasa awk😊