trimester ketiga.

Assalamualaikum, sy hamil 37w5d.. sy mengalami batuk yg agak teruk sehingga sukar untuk tidur malam. jd sy ke klinik untuk dptkn ubat . tpi ada seorang makcik tuu berpesan kndungan dh masuk 9 bulan x boleh mkn ubat apa² pun, bhaya pd bby .. adakah itu betul ? sy jd risau nk mkn ubat yg diberi doktor .

2 Các câu trả lời

Kalau x slh sy, ade ubat batuk yg boleh di makan ibu mengandung. Yg pasti xmengantuk n mcm lozenges je. If awk kurang yakin, better g balik klinik. & tanya doc either safe to b consume by preggy mom. If 37weeks, mst doc aware. But utk lebih yakin, better tanya doc yg prescribe tu. Syafakillah sis!

Saya amalkan madu kelulut je setiap kali batuk or rasa nak demam. Alhamdulillah cepat sembuh.