26 minggu

assalamualaikum ... sy dh 26 weeks ... tpi hb masih low ... ad x yg sama mcm saya ? memang hb bawah dri 11 kena on drip kaa ? lg 2 minggu nk kena check hb lgi ... skrg 10.2 ... risau laaaa

11 Các câu trả lời

saya pun hb low.. mula2 9.9 pastu 9.1 pastu 9.0 pastu 8.9. check darah rupanya saya beta thalassemia trait 😌 pastu doctor tukar dari zincofer ke iberet. naik 10.0 Masa check up baru ni. nurse ckp ok ja sb saya thalassemia trait bila naik sikit tu kira ok lah. saya just mkn vitamin c yg kk bg. lepas 2jam breakfast saya ambik iberet. lepas 2jam ambik iberet baru saya lunch.. lepas lunch mmg saya mkn buah orange sebijik sehari. setiap hari

sy pun thalassemia masa mengandung, booking 12week hb 11.7....masuk 20 week mula lah hb turun Sikit2..... alah pada iron tablet, semua jenis sy x boleh mkn, klu mkn nanti mesti cirit dan muntah.... jd sy amalkan makna epal merah, brocoli grill, dan minum jus jambu batu.... serta amalkan jus mamariam...allhamdulillah hb makin naik.... sebab pengalaman mengandung yg sebelom ni hb drop teruk bila 37week, sampaikan kena masuk iron ikut darah deret....

2y trước

sakit tak masuk iron tu? saya kena masuk iron 21hb ni takut lah 😭

saya hb low. turun naik mcm roller coaster😅. sy ada tanda talasemia. doctor kata kalau range 10 tu okay lg. tapi ada ja ritu 8.9. dan bulan lepas 9.9 cm tu. dr maltofer tukar pergi ferrous. doctor ada ambil sample drh utk test iron dlm bdn. dan result okay je. setakat ni doctor xbuat pape pon awak.

semalam check up ... doktor ckp nk on drip ...sy pun ad bgtau hb sy makin naik ... knp nk drip lgi ... dri 9.7 naik 9.9 ... dn smlm naik 10.2 .... doc ckp sbb masa dh suntuk ... tu yg sy konfius ... klu bole sy memg xmau kena drip ... doc bg chnce 2 mggu lagi ... nk tgok hb ....

same here.. dah makan maltofer 2 biji pun tak boleh naik.. still range 10+-. as long as baby ok, takpe kut.. sebab mse pregnant no 1&2 dulu pn hb low jugak..

sama n sy .br cek aritu .makin turun tinggl 10 je .lepas tu sy tnye xd kena enjit tu ke .nurse kte klaw 8 br kena .klaw 10 ke atas masih ok lagi

Sy makan obimin dgn air sunquick kosong. Mmg amalkan dr 2nd trm.. Alhamdulillah maintain 14,5 sampai 3rd trim ni..

sy memang hb bwah 8..dah msuk vanofer drip 4x alhamdulillah slow2 dah naikk..

terima kasih pd smua mommies yg sudi mnjawab soalan sy ...