Pergerakan baby

Assalamualaikum sy dah 15w 5h .. mcm mana ya nk rasa pergerakan baby.. atau pun Blum terasa pergerakan ..?😁 Sekadar bertanya.. first baby🤭 tq semuaaa ##ingintahu #firstbaby #pleasehelp #firstmom

Pergerakan babyGIF
21 Các câu trả lời

saya skrg first baby alhamdulillah masa 14wk dah dapat rasa. dia rasa macam tendang halus sgt. tapi tak kuat . macam dia jentik kita camtu. lgpula baby aktif sgt start 13week tu. bila scan sekejap pusing. pastu pusing lagi 😅 ni dah 21weeks ni lg kuat rasanya dia tendang. tapi kerap. takpe sis lain org lain masa dapat rasanya. in shaa Allah sis pasti dapat rasa juga ☺️

2y trước

yeke.. tu la.. keliru dah xtau sbb baby first kn hihi

19 week da dpt rasa. atas bdan org sis. mcm sy jenis perut nipis😅 dia ada beza rasa angin bergolak dgn baby gerak. angin kn dlm perut kita. perut atas sikit dr rahim. bwh tulang rusuk. kalau nk tahu, baring terlentang,usap perut, mnum air sejuk or mkn coklat. letak tgn ats perut. haa tu la rasa dia. angin ni,xde bg tekanan rasa dkt tapak tangan.

1st baby mmg lambat sis ..sbb kitq tkda pengalaman. Sy dulu 1st 26w bru rasa😂 Yg 2nd tengah prgnt skrg 17w dah rasa geli2 dia gerak.. skrg dah 27w makin aktif dia gerak beralun alun perut mama Inshallah tak lama dah tu sis nk rasa baby gerak.. dia gerak ja tapi kita tk rasa😍

2y trước

btl..saya ank 2nd ni bru 17 mgu cmtu da blh rsa.mgkin sbb da ade pglmn kan

Sy skrg msuk 19weeks. Still tk tauu beza rasa baby mcm mna. Ad jgk rasa tp tk boleh beza angin dlm perut ka baby gerak. So sy assume sy blum rasa baby gerak. Org ckp 20weeks keatas bru start rasa, klauu girl lg lmbt

2y trước

tu la sama la 🤣.. xtau beza jadinya

Saya pun first time mom. Sekarang dah 33 weeks. Biasanya orang cakap first time pregnant susah sikit nak detect baby gerak sebab kita tak pernah rasa lagi. Saya haritu minggu ke 21 baru dpt rasa baby gerak.

2y trước

wah yeke..tu la... susah nk detect.. risau jgk.. klo ramai ckp cmtu lega sikit dgr..🤭

sya dulu 15 mggu dah ada rasa rasa kena jentik Tapi lom selalu sekarang dah masuk 21 mggu 4 Hari dah kerap rasa tak kira siang mlm lah mlm tu je baby tu Cari posisi nak berpusing lah best rasa tendang

sy minggu ke 20 . awal2 rasa mcm ada angin bubble2 . ingtkn nk kentut tp bukan kentut 😂 lama2 kemudian bru rasa btul dia gerak. lpastu rasa dia tendang kuat. step by step ikut prkembangn bby.

2y trước

wahh ..tak sabar nk rasa mcm ni hihihi..

hi mummy semua,saya baru 4week pregnant..mcm mna nak jaga Kalau masih awal macam ni atau apa yg boleh dimakan Masa awal kehamilan?boleh suggest Tak?saya Takda pengalama sbb ni first baby..

2y trước

sehari biasa nya secawan kopi saya minum.boleh ke?

1st baby lmbt nak rasa pergerakan sis.. selalu anak 1st dlm 20 minggu ke atas.. dia bergerak cuma sis mgkin x dpt nk detect. kdg2 rasa mcm ada gelembung angin yg bgerak.

2y trước

tu la kan...xdpt nk beza lg rasa dia mcm mana

kuta dah masuk 28 week baru rasa dia punya gerak tu kuat sikit , org kata kalau boy dia kuat nendang tapi girl dia tak kuat sangat hehehe orang tua tua cakap

2y trước

hehehe petua jgk tu.. insyaallah tnggu nt tak sabar nk tgk die begerak