Baby sedu dalam perut?

Assalamualaikum smua nak tanya. Saya baru 24w tp dah blh ke rasa baby sedu? Dia mcm konsisten mcm denyut denyut tu slama lebih kurang 5-7 minit mcm tu kat perut pastu stop. Tu baby sedu ke kat dlam? Manatau ade yg ade pengalaman kan. #firstbaby #ingintahu #firstmom

7 Các câu trả lời

ha ahh … dulu ingat detak jantung babyy .. rupanya baby sedu .. sekarang dh 37 weeks + lagi la rasa kuat baby sedu tuu kadang tengah tido elok ii baby sedu .. perut pun naik gerak skali.. kadang sampai hilang rasa ngantuk sbb kuat sangat baby sedu tu sampai kita boleh rasa bila letak tangan kat perut 🤭🤭

1y trước

Sama sis dgn sy sis, risau pula takut baby kat dlm tak selesa bila sedu😆 sy usap2 perut atau pn minum air.

Baby sedu tu. Sy dlu pon awal2 dah rase baby sedu. Hampir tiap hari dia akan sedu. Denyut dia konsisten je. Betul la tu.

yup baby sedu. baby sedu kita boleh rasa. cuma utk denyutan jantung tu kita xdpt rasa atau dengar

macam mana nk bezakan dia sedu atau kicking? saya baru 22w.. da start rasa tu since 20w

1y trước

Rentak dia konsisten sis mcm denyut2 tu. Biasanya 5-6 minit. Saya sejak 20w pun dah rasa tp masatu ingatkan baby kick tp mcm pelik sbab dia konsisten rentak tu. So try search google katanya baby sedu 🤣

wahh baru saya tahu itu baby sedu, ingatkan degupan jantung baby😂 rasa kuat sajaaa

1y trước

Saya pula awal2 tu ingat baby kick🤣

Mcm mana kita nk tahu baby sedu ya? Dan week ke berapa baru dpt rasa?

1y trước

Ohh faham2. Thank you atas penjelasan. Saya dah mula rasa tp tak pasti apa. Rasa mcm baby tersedak ke batuk ke bersin ke 😅 Sedu rupanya

ooo baru tau rasa baby sedu....