Batuk itu alahan / penyakit?

Assalamualaikum.. siapa kt sini ada pengalaman alahan batuk berpanjangan semasa pregnant .? Saya pregnant 4 bulan & batuk nak masuk 3minggu.. susah utk saya tidur malam.. bila batuk rasa mcm nak tercabut jantung.. doc bg surat suruh refer kk , takut kena penyakit tibi..

2 Các câu trả lời

Macam sy dulu batuk setiap kali nak tido je. Macam nak mati je rasa. Bila siang elok je 🤣 2nd preggy ni batuk2 jugak tapi cari jugak la ubat farmasi yg sesuai utk preggy mom. Awk tak makan ubat batuk atau ape2 petua?

3y trước

Kesian nya awak.. saya 2nd nie baru batuk2.. masa 1st dulu takde.. huhu.. tu saya tak tau alahan ke ape.. dahh, ubat dah makan nak masuk 2 botol dah.. petua pun dah cuba.. tp mcm takde kurang.. 🥲

kdg alhan..alhan ni berbagai..sy batuk kahak dr awl smpai 9 bln..kahak rase lekat kt dade..lg x kuar kahak tu lg batuk..pas kuar bru lega..smpai la bersalin baru ilang

3y trước

Lama nyaa sampai 9 bulan.. 😰 huhu.. ye tak selesa kan.. saya kahak mcm tak brp ada.. tp batuk tu mencengkam dada.. sakit sangat..