hospital swasta

Assalamualaikum semua Sape ada pengalaman bersalin di hospital swasta? Berapa kos n macam mana procedure untuk daftar? Tq ?

1 Trả lời

Waalaikumusalam hospital swasta ni ada yg pakai cash, credit card or GL dr insurance company. Mula2 just daftar jela biasanya kte booking doctor dlu atleast sekli appointmnt ngn doc yg kite nak smbut baby kite ckp je sy nk bersalin kt sini ngn doc, lau cash standby duit jela bila dh sakit tu terus p kt emergency, lau doc tahan masuk wad or labor room nurse akan minta suami p daftar kite, so lau masa tu kite nk pakai cash or credit card just daftr je mcm biasa tp lau nk pakai insurance company, mase daftar tu kne gtaw nak pakai insurans, nnt dorg request GL dr insurance company. Kos pulak depends on doc jugak, ada doc yg murah ada doc yg mahal, mcm sy beranak normal pda hari n waktu bekerja total dlam 3k lebih.. lau czer mungkin 6-7k kne standby.

5y trước

Ok.. Thanks sis 😚👍