PAM SUSU BADAN

Assalamualaikum semua...ada x sesapa macam sy ...saya baru beli breast pump...sje je beli even x taulah lepas bersalin ada susu ke x...so bila breast pump tu sampai sy sje test kt dada sy...pas tu x pasal2 ada air melekit keluar....agak2 boleh ke buat macam tu? Mana tau duk buat2 kua susu....hehe....now sg dah 35weeks...

1 Trả lời

W'salam. Ada orang kata jangan pam sebelum bersalin, takut nanti cepat rasa contraction. Sy dah 18w pun ada air susu bila picit. Tapi tak boleh picit. Kena biar je. Just bersih2kan nipple tu dgn kain lembab. Biar tak tersumbat.

4y trước

Takpe memang kena test pun kan. Kang tak test tak tahu pump tu sesuai ke tak dgn kita 😁 in shaa Allah semoga susu kita sentiasa cukup utk baby nanti, amiinn 🤗