Boleh ke tidak?

Assalamualaikum semua.. utk 1st time nk gi klinik lepas kita tahu kita pregnant.. patut ke kita tipu tarikh last kita period pada Dr? Kalau patut kenapa ya?? Ada sesiapa yg prnah dgr tak pasal ni??

28 Các câu trả lời

Zaman sekarang tipu lah mcm mana pun, machine dah canggih. Scan je dah boleh tau. Menipu masa pregnant kang menurun pulak kat anak suka menipu ha cane. Hihi

Ni mesti nak tipu takut nurse marahkan 😂😂sebab tu kalau nak ttc siap siap save date period semua, sekarang kan dah canggih track je dari application.

Xmenipu buat apa😒 xfhm btul dgn manusia .. ckp jelah xingt nti doc tu blh trace skrg zaman moden . Bukan zaman batu

Boleh download period apps. Senang nk track period. Jgn tipu2 tarikh period ye. Ckp je tk ingt. Dr boleh scan ukuran baby nnt.

saya terus terang je, period saya x regular dan dah lama x dtg period..doc kira usia kandungan base on size baby..

Kalau xnak bagitau exact date bila period, bagitau x ingat je bila last period. Nanti baby akan ikut scan jugak.

Wksalam... Ckp trus trang.. Tak ingat.. Nanti doktor bg scan.. Klu xingat tarikh.. Ingt bln pun jd laa..

Bgtau mana igt. Kot2 ada tracker.. Xpayah tipu nanti bila scan tak tele pulak. Skrg jaman canggih 😅

Xpenah lg sy dgr org nk menipu tarikh period. Kalau xingt xpe. Tp jgn la tipu pdhal kita ingt.

Jgn la mnipu..ckp jekkk lupa..nnt depa scan...kat situ nnt bole detect kandungan dah bpe bln