Gerak bayi

Assalamualaikum hi semua tumpang tanya normal ke kalau 20w tapi macam tak rasa bby gerak? Check jantung semua ok.. Tapi... Hmmmm😢 ##pleasehelp

2 Các câu trả lời

org kata kalau anak 1st mmg lambat sikit..kdg 24 week ke atas baru rasa nak² kalau jenis kulit perut tebal..mcm saya anak 1st juga ni bdn mmg overweight...tapi Alhamdulillah..now 23 weeks mmg kuat sgt rasa baby gerak..mula rasa sejak hujung 17week..tpi kdg kita xrasa sebab awal lagi..baby pun banyak tido...selagi dr kata jantung normal , tumbesaran baby normal so jgn risau...cuma kdg kita xperasan tu baby yg gerak...awal² rasa mcm angin dlm perut...tpi rasa di bahagian bawah pusat..xlama lagi rasa la tu...kalau da rasa kdg senak smpai na tkencing dibuatnya 😆..nanti da start gerak bila baby banyak tido kurang gerak lagi risau masa tu...Insya-Allah..think positif..rajinkan usap perut, ckp² dengan dia..dia da boleh dengar n cam suara mama, ayah dia 🥰

3y trước

Mungkin juga lah kot sebab saya ada juga lah rasa sekali je masa 18w rasa macam kena geletek 🤣 lepas tu tak rasa dahh. Tapi nurse kata semua ok je alhamdulillah.. Perut saya selalu rasa tegang macam masuk angin.. Bila tanya ibu n ayah diaorang kata anak gerak lah tu saya je tak tahu 😂. Btw terima kasih 💕

Wassalam. Tak tahu sbb sy pun tgh pregnant anak sulung. Saya start rasa dia gerak 14w. Saya kecil & kurus je so x byk lemak senang rasa dia ada dkt mana bila baring & xbyk mkn. Heart beat ada ok la tu sis. Nurse pun belum suruh kira tendangan kan. Jgn over thinking tak elok.

3y trước

Masih belum suruh kira tapi risau juga lah. Btw terima kasih 💕