Boleh ke naik flight?

Assalamualaikum semua, sy nak tanya, sy baru cek guna pregnancy test dan Alhamdulillah, kira2 baru nak masuk 5minggu(First time) .Sy ada bertanya juga dgn kawan2 ada yang dah suruh pergi klinik, ada pulak yang cakap tunggu masa 8 ke 9 minggu. Kebetulan pula minggu ni akan naik flight. Boleh tak ye naik flight tu? Dan perlu ke sy terus ke klinik minggu ni atau tunggu sikit masa lagi?

2 Các câu trả lời

Waalaikumussalam wbt. Boleh je terus ke klinik. Nanti misi akan bagi penerangan sikit. Dlm minggu ke 12 rasanya baru buka buku. Mengenai naik pesawat tu, tak berani nak kata, sbb saya pernah naik pesawat dalam hujung 1st trimister. Mod lepas dah habis mabuk pregnant 🤭

5y trước

Alhamdulillah, terima kasih. Minggu lepas sy terus g klinik, Dr ckp xde masalah untuk naik flight, dan Alhamdulillah semua selamat.. sy dh naik flight pergi dan balik. Esok baru buka buku😇

Naik flight tak de masalah , yang jadi masalah kalau masa dalam perjalanan tu awak bleeding ke atau emergency yang lain . Sebab dalam flight tu tak de doc kan . So kalau nak naik juga memang atas risiko sendiri . Selalu nya ibu mengandung tak digalakkan .

5y trước

Ok puan, terima kasih byk atas perkongsian 😍