Warna Najis

Assalamualaikum semua.. Sy nak tanya, ada tak ibu ibu yg sama mcm sy, tgh pregnant.. Najis warna hitam.. #25weeks

29 Các câu trả lời

Normal. Sebab ubat. Ubat yg kita makan (cth: Obimin) itu ubat iron. Iron ni buat najis kita gelap/hitam. So don't worry. :)

Kesan dari makan ubat .. terutama iron tablet.. mmg akan buatkan najis hitam.. but its normal ok.. dont worry...

Wasalam. Ada mkn ubat doc tak? Ubat mcm iberet, zincofer etc mmg buat najis warna hitam.

Hehe terimakasih yg respon.. Lama dah soalan tu.. Anak sy pun dah masuk 3 bulan ni 😅😅

Mungkin sbb ubat kot sis... Sy pon mcm sis jgak start ambil ubt prgnt njis brtukaq wrna...

Kalau makan zincofer sms pregnancy, najis akan berwarna hitam. ITU NORMAL & medicine tu bkesan.

5y trước

normal..

Wslm..normal sis kesan ubt yg kita mkn..dont.wory.k 😉✌

Normal sis, effect ubat colour merah tu 😅

Saya pun makan zincofer. So memang agak gelap colour najis

5y trước

Sama la

Sebab mkn ubat tmbh darah atau acid folic.. Mmg gitu