Berat badan menurun.

Assalamualaikum semua. Semua mention berat badan menaik. Tapi saya turun. Tak tau lah macam mana nak naikkan berat badan ni. Makan ok je act. Tak pernah pula satu masa tak makan. Muntah alahan pun tak ada. ?? Sekarang dah masuk awak 2nd trimesters dah pun.

11 Các câu trả lời

Samala.. Siap kena tegur doktor sbb berat dh sepatutnya naik bila masuk trimester ke2 ni, ni monday ni genap 1 bulan sdh fromlast checkup, doktor sdh ckp awal2 berat bdn mesti naik bulan ni, siap ckp jgn jadikan GDM alasan berat bdan turun.. Tiap pagi check smbil doa2kn berat bdan naik, still juga turun 1kg lgi bulan ni.. Siapla telinga dgr ceramah doktor again bulan ni..

Sama la.. dh msuk 7 bulan.. ade peningkatan sikit.. saya tanya misi xpe ke berat turun naik macam ni.. misi kata xpe.. Asalkan baby okay je dalam tu.. Sy berat turun naik baby alhamdulillah membesar dgn jayanya😅..

5y trước

Saya pun brat trun naik nie keja ambik drah je kata tairoid dpt result x Ade tapi kne ambik drah je

Waalaikumsalam . Sama lah kita sis . At first tu turun dlm 2kg , lepastu dlm 2bulan niy statik je tak naik2 . Padahal makan je nasi . Husband pulak risau takut sy takde tenaga nak bersalin nanti .

Sama sya pun sya mkn but sometimes mual2 mutah balik...sya pun risau bby dlm perut to nurse ckp myb dlm tempeh 3 bulan biasa mcm nie nnti akn ok sya now 12 week harap2 nnti ok n dh blh mkn..

Samalah berat badan saya pun tak naik².. 46 kg jer...sekarang dah 14w ...selera makan xda...masih alahan tak boleh cium bau masakan..😅

5y trước

insyaAllah sy preggy ank ke4 ni, memang tiap kali preggy sy memang alahan truk so mcm da lali jgak la..as long as suami still support n memahami bini nye cm gini syukur sgt da..moga bby sihat n dipermudahkan semua nya utk kite n bby aamiin

Kita sama!! Nurse asyik tanya kenapa berat tak naik. Padahal selera makan tak berubah pun. Dlm sehari lebih 3 kali makan berat 😂

Saya berat statik sis..kene monitor berat dkt kk tiap 2 minggu sebab dah 17 week..padahal mkn je..xtau nk mkn ape lagi bg berat naik

5y trước

Sy dr awal pregnant mmg berat sis.. 87kg. Tapi nurse kata kene naik 500g tiap minggu..x dpt byg kalau nk beranak besar mana sy nti 😂

Sy hri tu naik byk 3kg,2kg pastu statik pastu last weeks naik pulak 500g..pening tgk berat bdn sndiri..

Belum lg nk naik kot sis. Sy start 5bln baru naik. Mendadak naik plk 3.6kg. Sblm tu xpernah naik pn.

samalah Kita sis... Saya pun turun berat badan..