sakit macam senggugut

assalamualaikum semua, saya nak tanya sikit.. sy baru hamil dalam 6w 5d, kenapa dlm sepanjang sy hamil ni, saya kerap rasa sakit macam senggugut di bahagian bawah perut saya ye?? sakit tu bukan rasa sepanjang masa, cuma kadang2 je.. tp saya rasakan hampir setiap hari sakit ni.. kenapa ya? ada sape2 yang tahu x? Mak saya cakap, mungkin akan gugur.. betul ke??

9 Các câu trả lời

Mcm saya dulu la sis..preggy 10week,sblm tahu preggy memb saya sakit perut sangat².bila test upt positif,kemudian selang beberapa hari saya rasa sakit mcm sengugut,prg scan doc kta ada kantung jew,esok tu saya ada keluar spotting brown,dan g scan sekali lagi,doc kata kndungan x mnjdi..sedih sangat..mlm tu saya bleeding teruk

Saya pon sama kena mcm awak. Few week lepastu saya gugur. Awak boleh ke klinik scan atau tanya dr.

Normal sis.. Sy dlu pn cmtu dlu.. Lama² nnt hilang sndri sakit nya.. Pkir yg positif je ok? 😘

5y trước

sis skrg berapa mgu dah?

Rahim dalam persediaan nak mengembang.. memang akan ada rasa xselesa di awal kehamilan.. 🙂

Byakkn rehat mommy...mommy boleh refer doc klu ad kemusykilan or rasa x sedap hati...

Normal sis.. Yg penting jangan jangan bwt kerja berat bnyakkn rehat

sy msa 7weeks hri tu cmtu jgk... skt nk jln kna slow²..

Normal lah tu 😊

Normal