Insulin semasa hamil

Assalamualaikum semua, saya nak tanya. Saya dah start kena ambik insulin sebab setiap kali checkup gula tak turun. Baby dah 12 weeks. Sedangkan saya tak ambik makanan dan minuman manis. Apa lagi yg perlu saya buad ye untuk turunkan gula? And adakah insulin ni perlu digunakan berterusan?

1 Trả lời

Kurang kan carbo… Makan suku2 separuh. Tukar beras kepada brasmathi @ perang. Masak dan minuman guna gula stevia. Lepas makan jangan baring , buat exercise at least berjalan… Lebihkan sayur hijau. Ambil buah yg tak berapa manis…. Dinner awal at least sampai pukul 9 je… Jangan makan pulut