Anak 1 tahun kene tongsil..

Assalamualaikum semua ..saya nak tanya para2 ibu di sini..pernah tak anak baru pertama kali kene tongsil?anak saya baru pertama kali kene..dah pergi hospital..doktor bagi ubat demam dan antibiotik..saya nak tanya..dia tak nak makan..susu pon kene paksa minum guna syringe baru boleh dia telan susu tu..nak tanya..kalau kita bagi susu 150 ml setiap 2 atau 3 boleh kan?sebab saya tengok dia kencing macam kurang..tapi aktif je dia sebab hari nie hari ke4 dia kene tongsil..2 sebelum nie asyik menangis je..lepas makan antibiotak ..tak meragam la..cuma nak bagi susu je meragam..nak bagi askrim pon tak nak..tak bagi air sejuk dia minum..#jangankecamjustbertanya #ingintahu #seriusnanya #pleasehelp

1 Trả lời

Kalau die x nk susu x apa awak. Keep offer aiskrim vanilla. Dan benda2 sejuk. Bg buah tembikai sejuk ke, puree buah sejuk ke, air buah sejuk je. As long nk bg bg die keep hydration.

1y trước

dia tak nak makan..saya dah tanya doktor..doktor kata asalkan minum susu..makanan dia tak nak makan langsung..