Cara bagi bayi kenal puting

Assalamualaikum semua. Saya baru sahaja bersalin, tapi tak ada susu lagi. Nurse suruh baby hisap juga walaupun susu tak ada. Masalahnya baby saya taknak hisap dada saya, puas dah paksa sampai sakit dada. Ada tak tips bagi baby utk hisap dada mak dia? Thanks.

2 Các câu trả lời

Ya, latih baby tu dgn bonding kita. buka baju, bra, letak baby atas payu dara, perlahan -lahan mulut dia disuakan pada puting kita. Buat kerap. pujuk-pujuk baby untuk hisap. 🥰 kedudukan kena betul dan selesa