Sakit Pinggang X Hilang2

Assalamualaikum semua.. Salam Jumaat.. Minta pendapat semua skit boleh x? Saya dr sejak pregnant ank ketiga, klu x silap mase tu usia kandungan dalam 5bulan ke atas sampai sekarang, ank dah masuk 1tahun 5bulan,sakit pinggang saya x hilang2.. Ade la juga hilang tp kejap je, paling lama pon 2-3hari pastu sakit balik.. Untuk makluman, sy ni kerja banyak berdiri sebab buat sales kan, n banyak juga la drive ke sana ke mari, sy bercuti pantang hari tu dalam 2bulan je, lepas tu masuk kerja balik.. Ade jg massage guna mesin urut, kerap juga, tp sakit still xilang..nak makan ubat, tkut pulak nnt jd penyakit lain sbb bergantung pd ubat je.. Kalau buat kerja berat skit@banyak berdiri, sakit mula la terasa.. Klu duduk terlalu lama pn xblh jgk, nt bile nk bgn jd terbongkok, kene tgu kjp bru blh betol kan berdiri n jln elok tp sakit tu tetap ade la.. Ade cadangan pape x..

1 Trả lời

Sy rase sis sakit pinggang tu sbb byk keje berdiri.. Sis try crik bidan kg or yg pndai urut org lepas bsalin..