PERUT RASA CRAMPY

Assalamualaikum semua, isteri saya berbuka puasa di rumah mertua. Tak perasan dalam kuah tu ada buah nenas. Tapi saya cepat-cepat ambil buah nenas tu dan saya makan. Isteri saya hanya ambil kuahnya sahaja. Nak jadikan cerita perut isteri saya cramp pula malam tu. Betul ke buah nenas boleh menyebabkan keguguran? #ingintahu #pleasehelp

2 Các câu trả lời

Takde istilah sbab x amik bnyak pun. Sbnarnya smua blh je mkan cuma berpada. Saya prnah awal kandungan siap makan sambal nenas lagi elok je takde ape. Cramp tu biasala rahim tengah mengembang. Yg tak normal tu bila sakit perut sngat2 dngan ade darah. Yg tu x normal

1y trước

Tq ya atas info. Alhamdulillah x sampai ada pendarahan.

Wsalam, itu hanya mitos. Blh rujuk fb Dr. Imelda mengenai perkara tersebut