39 minggu

assalamualaikum semua. harini saya dah 39 minggu. due 17/4. masih takde tanda nak bersalin lagi. first pregnancy. doakan baby saya keluar cepat n dapat bersalin secara normal. doakan juga saya dipermudahkan untuk bersalin. saya doakan semoga semua yang sedang menunggu hari untuk bersalin, dipermudahkan segala urusan untuk bersalin. aminnnn ya Allah.

21 Các câu trả lời

Sy due harini 11/4 dah 40w1d tapi baby takmau keluar lagi 😅 5/4 dah turun tanda lendir + darah fresh + koko terus ke hospital buat ctg dan check jalan tapi doc bagi discharge sbb takda sakit contraction dan jalan tutup. Doc ckap kalau dah ada sakit contraction atau pecah air terus ke hospital. On off darah koko 2/3 hari jugak dan harini ada darah fresh lagi kebetulan klinik jumpa doc kkia dia check jalan pun masih sama takde bukaan lagi tapi lekat kat sarung tgn doc darah fresh lgi membuatkan sy risau mcm² fikir tak tenang dibuatnya. Kalau masih tak bersalin lagi nurse suruh ke klinik selang sehari untuk check jantung baby dan 17/4 kena admit serah diri ke hospital. Doakan sy mudahan dipermudah untuk bersalin taknak kena induce 😫

sama la due kita.. 17/4 tapi belum ada tanda lagi cuma perut selalu sakit rasa mcm senggugut.. lendir putih pun dah start keluar tapi belum ada tanda yg kuat lagi. down juga fikir bila la baby nk keluar ni sebab risau dia besar dalam perut.. moga kita dimudahkan bersalin secara normal sebelum due date Aamiin🤲🏻

1y trước

aminnnnn in sha Allah. semoga Allah permudahkan

sy due 16.4 tapi Masih xada tanda2 🤣😂 kdg confius juga sbb ternanti² bila baby nak keluar ..sbb ni anak ke3 lepastu girl plk ...mmg d tunggu² tapi dia Masih NK dok dlm plk .. abg dia seorg 37w5d dn 38w5d dh keluar 🫢🤗 risau pun Ada kalau kena serah diri ni ..😂

smoga diprmudahkn urusan brsalin sis..saya pon dh nk msuk 39mggu..due sya 21/4 tpi kna serahdri 20/4 klau xbrslin lgi..msih tggu nk brslin sbb tnda2 nk brslin blom kuaq..sblom nie ja jdi kontraksi kuat pi check bukaan bru 2cm..doakn sya sma yer..mkin brdebar2 nie..mklumlh FirstMom

Saya ikutkan due 16/4 tapi dah bersalin 3/4 sebab Dr suruh bersalin awal sebab saya ada masalah hati. Belum ada tanda lagi masa tu. Lepas Dr cek bukaan 2cm terus keluar lendir merah. Dr bagi masa 4jam untuk bukaan buka besar tapi akhirnya ceaser sebab oxygen baby drop.

Semoga dipermudahkan urusan bersalin sis.. Semoga ibu dan baby selamat keduanya. Aamiin. Sy pn nk msuk 39w dah ni. Due 22.4..doakan sy jugak ye 😊 belum ada tanda.. Cuma perut dr smlm asik memulas.. Kdg mengeras..

1y trước

Aamiin.. Tq bnyk2 atas doanya sis 😊

Saya due 15/4 pun sama masih takda tanda nak bersalin lagi first baby ... Sye doa sis dipermudahkan urusan bersalin .. doa saya juga ya .. kepada yg lain masih menunggu hari pun saya doakan agar semua nya dipermudahkan aminn

Hi sis.. due date sama ngan saya.. saya pun takda tanda ap lgi .. doakan jugak yaa.. tpi baru ni lndir coklat dh keluar .. menunggu masa juga nk brsalin hmmm.. semoga urusan kita semua dipermudahkan

1y trước

klau lendir coklat dh keluaq blh pi hosp dh sis..tu dh tnda nk brslin..

Saya deu 30/4.. badan rasa berat nk bjln..tp xde tanda2 lg..cume kdg2 cirit 2,3 kali... perut mengeras kdg2.. Anak no 5 yg NIE..

Sama la saya..due 22/4 ni, tp xde tanda2 lg nak bersalin..semoga dipermudahkan segala urusan awak ye sis☺️