Darah O+ & kuning

Assalamualaikum semua, betul ke kalau preggy mommies berdarah O+, besar kemungkinan anak yang dilahirkan akan kena kuning tinggi/lama? If betul, boleh ke ibu2 share tips utk atasi masalah ni. Dan ada tak ibu2 yg darah O+ tapi anak tak kena kuning tinggi/lama?

37 Các câu trả lời

Saya darah O+. Anak semua kena kuning . Cara paling mudah dan cepat untuk bagi kuning hilang bagi anak susu formula. Insya Allah dalam 2 hari kuning anak hilang.

Saya berdarah O+ anak sy keluar tiada kuning. Anak saya umur 2 hari baru terkena kuning. Tu pun tak tinggi sgt 261 tp kena tahan wad la sbb umur 2 hari sepatutnya 250 .

Berdasarkan pengalaman sendiri , saya O+ , alhamdυlillah anak saya takde kuning langsung sejak lahir .. saya cuma amaljan minum air masak banyak² jee sepanjang pregnant

5y trước

Anak sis darah ape

Mejoriti memg lah gtu kakak sy pon o+ ugk p alhamdulillah baby xde kuning ms ngndung ye amlkn minum susu kambing pior p ambik ms kndungn 6buln keats

sis kerap bg susu badan insyaALLAH akan turun bacaan kuning bayi sis..sy pon dlm pantang skrg alhamdulillah bayi sy tak ada masaalah kuning..

Alhamdulillah anak saya tak lama sgt kene kuning. Saya perbanyakkan bf. Tapi ada orng kata minum air madu untuk tak nak anak kene kuning

sy darah O+ tp baby xkena kuning , sy strt 7m consume mnyk kelapa dara ibu(mkdi) hb mntain ,gula control ,baby xkena jaundice 🙂

Sy darah O.anak first dl mmg kuning tp xtinggi.tp anak no 2 blh plk xde kuning..nurse smpai pelik Xde kuning.1 dalam 10 ada yg akan mcm ni

5y trước

Anak sis darah ape yg xkene jaundis tu

Baru tahu ni. Patutla anak sy lebih sebulan jaundice. Ay n husband mmg o+. Anak pun o+. Last2 biar mcm tu je and elok sendiri

darah sya jenis o but baby pertama, kuning x lama sngat.. anak ke 2 y hingga 2 mingu masi jmpa dokter cek kuning..