Anak di NICU tertelan, terhirup najis

Assalamualaikum semua, anak tengah dalam NICU intubated dengan oxygen supply. Dah bersalin 21/3 secara emergency czer sebab air ketuban dah campur dengan najis atau meconium, dan baby dah inhale dan tertelan najis, fetal distress. Minta semua doakan saya dan anak ya, mental tak kuat, orang lain ada anak di tepi katil, baby nangis2 dan meraung minta susu pun ada anak di sisi 🥲 #newmom #firstmom

3 Các câu trả lời

inshaAllah anak awak cpt sembuh. anak saya dulu pun sbb jantung laju n tertelan najis juga kena duk nicu n then okay terus p ke wad kanak2x pula. hari3 saya discharge terus stay sekali dgn anak sbb diorg nak tgok berat naik ke tak, pandai myusu ke tak, sbb anak lahir kecik, takut punca lain. tengok okay je so hari6 discharge . nnt awak pam n bila ada time melawat dia p la naa. skrg awak rest dulu, gpun baru czer kan, sakit lagi. nnt dpt anak , struggle juga.

Macam mana perkembangan baby? Sy nak tau sbb sy pun mengalami yg sama

3mo trước

Kena pam sis sebab nak bagi ada ransangan, hospital sis ada bilik untuk ibu bermalam tak? Kalau ada sis boleh stay bermalam dan tengok baby setiap masa macam saya dulu di hospital serdang, ada bilik ibu, jadi masa baby dah buka tube apa semua saya dapat rasa mandikan baby, tukar pampers interact dengan baby apa semua. Tapi ambil masa lah sebab MAS anak saya tu high, sis teruskan pam ya, tiap kali pam tu niat, nak bagi anak susu, nanti boleh susu direct dengan baby amin.. tak apa sis, saya dah rasa apa sis rasa, hampir2 nak meroyan setiap kali tengok baby, saya marahkan diri sendiri, tak kisah pasal luka czer saya, biar diri melarat, sampai lah suami tegur saya kena kuat dan terus pam susu untuk anak. Nanti anak dah keluar NICU nak tengok ibu dia strong, sihat boleh jaga baby, sis kuat semangat juga ya, sihat tu insya-Allah ibu dan anak amin