Bontot anak melecet

Assalamualaikum semua ade xsape2 tau cream apa bagus utk melecet sian bby sy,dah try sudo cream tp merah je ilang yg melecet ade lg😩😭 lg 1 bby sy susu bdn je, tp kerap berak sikit2 semalam je mcm ok najis dia normal, tp sebelum2 ni n arini jd balik berak kerap sikit2 xtau laa normal atau cirit birit.. dah tukar pampers dgn kerap, umo bby bru sebulan lebih🥹#ingintahu #bantusharing

12 Các câu trả lời

Kes baby awak sama mcm baby saya. Skrg sebulan lebih dah dia. Bila dah beralih bulan alhamdulillah semakin elok. Dulu berak2 mcm terkincit dgn kerap pastu sampai melecet celah bontot dia kan. Saya pergi clinic doc ckp sebab susu ibu ada lactose and lactose tu yg panas jadi punca merah2/melecet kalau salin pampers lambat. Jadi solution dia saya tukar jenis pampers lain, sapu nappy cream setiap kali tukar pampers, pakai nappy liner, and cuci dia guna spray botol air paip dgn tisu kering sahaja. Wet tissue boleh tp yg no fragrance & alcohol. Harap membantu inshaAllah.

puan try pakai nie..ank sy celah peha mg mengelupas terok lepas tu teringat waktu discaj bersalin baru² nie dpt krim gift bag dr hosp tgk ade krim nie sy try sapu kt celah peha anak mlm tu tgk esoknya alhamdulillah elok.. mg berkesan.. skrg nampak je merahbruam kt mana² sy sapu je ubt nie..hehehe.. ankn sy baru umur 33ari jd risau la nk pakai ubt ape² tp bila tgk ubt ni n bahan² dia xmerbahaya tubsy try sapu..

normal baby berak sikit2. Sy pun mcm tu anaknya. hari2 berak 5 6 Kali sehari. awal2 je mcm tu, nanti anak dah makin besar, makin okay la berak dia. Sy pakai bephanten. setakat ni bontot dia tak pernah naik ruam. time berak banyak2 Kali dulu ada la merah2 sikit tapi tak sampai melecet/ruam. Sy pun fully bf

8mo trước

ooo my baby pun guna mamypoko. try la cream bephanten.

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ Semua tq yg yg bg info sudi kongsi ilmu sy doakan anak2 kita semua mmbesar dgn sihat dan berjaya dunia akhirat Allahumma Aamiin

Bontot baby sy pun sensetip..punca sbb hbskn sample pampers..melecet terus.. sy guna cream mcm xlut je.. last2 sy pakai baby oil..sapu je tiap kali tukar pampers. Xsmpi seminggu terus baik..

8mo trước

ye kalau guna minyak rambut dia sendiri cepat baik.. haritu saya ada jugak sbb pempers tak ngam kot.

sy guna diaper cream cetaphil.. setakat ni x pernah melecet..wettissue cari yang no fragrance/ tiada bau.. kulit makin sensitif bila kena bahan kimia ni

sis try Guna cream bepanthen InsyaAllah... tp bila bby berak, kena rajin tukar pmpers.. sbb najis dia yg buat kulit melecet tu..

sis pakai pmpers apa? pakai tisu basah jenis cmne? ad tk masa tukar pmpers bg keringkan dulu

Saya guna brand tropika. Anak melecet sapu 2/3 kali trus hilang

saya guna droplene, and berkesan utk baby saya