Memgandung selepas gugur

Assalamualaikum semua. Ada tak yg pernah jadi mcm saya? Mengandung selepas gugur, takdpt comfirm tarikh lagi. Semalam cek kk, doc kk kata kemungkinan janin sy da mati sbb tak membesar drpd mcm 2w ago. Tapi sy takde simptom2 gugur then doc ckp sy termasuk dalam kategori Missed Miscarriage ☹️ Petang tu, sy terus ke klinik swasta dan doc scan tvs. Alhamdulillah nampak baby, kantung okay tapi jantung lemah katanya. Dan ukuran usia baby baru 7w. Adakah normal utk 7w jantung tak berapa jelas @ bunyi dia tak kuat? Lepas dgr doctor kk ckp mcmtu semalam, saya agak sedih dan fikiran terganggu jugak la ? #KaliKeduaPregnant #FirstGugurWaktu5w

Memgandung selepas gugur
14 Các câu trả lời

Sy pernah terjadi mcm tu...masa tu dh 10w...kantung n bby ada...tapi denyutan jantung bby dh xda.doc ckp mngkn usia kndungn 8w dntutan jntung dh xdaa...4/12 sy g klinik swasta utk scan...docktor ckp ukur dh 7w...sma tu dh kuar darah+lendir...sikit je...9/12 dh pergi bt buku...10/12 dh start bleeding...terus pergi hospitl...dia bg tarikh utk scan balik lg 2w...kira 24/12 utk scan...andai kata dpt detect dnyutan jntung bby alhamdulillah...klu xdpt dnyutan jntung bby mngkn kena dnc...11/12 terpaksa warded sbb bleeding yg dh teruk...pg pkl 710 12/12 doc masuk ubt...pkl 12:50 bby n kantung kuar sendiri n xperlu dnc

Sy pernah terjd. Lewat dtg period yp xcheck lg dgn doktor sbb lewat 2minggu bru dan da check pregnant test stil - ve.. Pahtu demam serangkai(demam, batuk, selsema).. Pahtu sy minum air madu +lemon. 2hari slpas tu sy period +period pain+ letih teramat. Phtu sy tnye org berpengalaman rupanya xleh makan benda panas spt madu atau supplemen kalu merancang pregnant. Skrg alhamdulillah da ada anak sorang lahir 2.3.2020. Slpas ikit petua org berpengalaman 💕💕

Waalaikumsalam. Jangan risau awk. Biasa check di kk, equipment scan tak berapa nak baru. Preferably awk pi check di swasta ya. Doa yg baik2, banyak2. Utk yg ada experience pernah keguguran, skrg awk bnyakkn bedrest, jgn buat kerja apa pun wlaupun menyapu. Sampai la nak scan balik nnti, dan confirm oleh doc swasta. Makan kurma, minum susu kambing, bnyakkn berdoa supaya awk dan kandungan sentiasa dilindungi sehingga nak melahirkan.

Smg kandungan sis sehat . Picture dia sama mcm baby saya . Tpi Tuhan lebih sayang baby saya. Tak rezeki saya sis. Gugur esok ya . Saya pun dgr jantung baby

Sama dgn sy...taun lepas gugur 5 weeks..sekarang da 8weeks....isnin nt bru jumla doc scan.. appoitment kena amek darah n minum air gula sekali...😥...

Its normal sis 7w masih weak ....pantau je usually doc suru review in 2 weeks....☺️Dont worry be happy...

Sy 10w pn doc tk nmpk janin . 3 hari duk pikir smpai tk tido mlm .. hmm nmpk kantung je

post dh lme nie..tarikh scan bln 10 tahun lepas..sis 7 bln kn skrg.

7weeks mmg kecik lagi sis..

Doa yg baik2 ja sis