Ubat dan minyak

Assalamualaikum saya nk tnya saya baru pregannt 6 week And saya first mom Sepnjng pregnant ni badan x selesa sgt , selsema je kekdng… ada owg ckp masa awal mengandung ni x boleh makan ubat tahan sakit and panadol😢 betul ke? nk sapu minyk kat bahu and badan, pun tak boleh ke? Sebb x selesa Nak tnya pendapat semua Boleh tak nak sapu sikit minyak angin kat blkg badan or pinggang sikit? And mkn panadol sekurngnya untuk hilangkan selsema? Hrap

2 Các câu trả lời

Sebarang minyak yg berangin yg ad menthol tak blh sapu pd bahagian pinggan perut .. sbb blh meresap ke dlm bdn.. dn bhaya utk bayi.. klu nk sapu hanya mnyk yg ta berangin .. minyk biasa shja blh cth mcm mnyk kelapa ke.. panadol nk mkn blh tp time beli kena bg tahu farmasi yg awk tgh pregnant.. sbb farmasi tak thu yg kite ni prgnant risau dia bg panadol yg org prgnant tak blh mkn.. lg satu tak blh urut dri pusat ke bwh ye.. kaki Bahu kepala blh..

Boleh je mkn panadol cuma jgn kerap n bila perlu sahaja. Make sure panadol biasa