Berapa Weeks

Assalamualaikum . Saya nak tanya, kalau upt mcm ni, 2,3 hari perlu check lg sekali ke? Sy first day period ritu 29/7/22. Last day 4/8/22. Agak2 da berapa week ya?

Berapa Weeks
1 Trả lời

waalaikumussalam. kalau ikutkan baru 4w . kena kira dari hari first day last period. kalau nak scan time nampak kantung , boleh gi scan time 6 - 7w . kalau nak scan time dah nampak jantung&janin , boleh gi time usia kandungan dah 8w 🤗 upt tu boleh je try semula sebelum gi scan nanti 🤗 kalau nak confirmkan betul2 double line, boleh je check semula tak kisah bila pun . nak lebih jelas , buat upt time pagi ( kencing pertama ) sebab awal pregnancy digalakkan test pagi2 🤗