najis bayi 7 bulan

Assalamualaikum saya nak tanya ibu2 sekalian,normal ke tahi mcm nie? hari2 anak berak kdg 3 ke 4 kali sehari dan mula2 tu ok mcm before ni dia berak tp 2 hari ni tahi dia mcm nie,cair dan kuning..pergi klinik dr ckp normal sebab dia baru nak kenal makanan tp saya bg makan mcm mula2 dia mkn dulu and dia ok je..saya tukar menu tp itu pon dia mkn 2 3 sudu je,pastu dlm beberapa jam dia akan berak. jadi saya bg dia makan bubur kosong dan kentang lenyek(tukar2),susu lama pon saya dah tukar ke susu baru..pon sama je.. #firstmom #firstbaby

najis bayi 7 bulan
4 Các câu trả lời

normal je... ank sy pun cm ni berak kerap pun normal jgn ank tk berak..lau tk berak to ank sembelit kesian dia... sy tiap minggu bg mkn dragon fruit suh mmbuang

1y trước

alhamdulillah anak saya dah ok sekarang..

kadang sbb bby nak tumbuh ggi...sy pn pernh mcm ni smpi bby berk drh cm dlm gmbr tu...normal

1y trước

saya pon rasa mcm dia nak tumbuh gigi sebab nampak dia asyik main gusi dgn lidah dia😅

tapi puan kna jga ke hsptal..takut bby kurng air n oksign dlm bdn...

1y trước

alhamdulillah dia dah kurang sikit berak2..sekarang 2x sehari dia akan berak ..apa2 pon terima kasih ye puan☺️

normal

1y trước

terima kasih puan 😊