Ibu mengandung boleh ke makan panadol?

Assalamualaikum saya baru pregnant 11 weeks. Rasa nak demam. Boleh ke saya makan panadol?#firstmom #ingintahu

5 Các câu trả lời

saya sakit kepala dan tak sedap badan juga baru beberapa hari lepas. Doktor bagi T.paracetamol poro 500 mg. Tak effect kandungan katanya. apa2 pun awak check dan tanya doktor ya

doc saya cadangkan makan panadol sebiji sekali saja jika perlu & elakkan makan ibuprofen kecuali atas nasihat doc.. selalu doc bekalkan actimol utk saya yg dah 11weeks ni

so far ubat paling selamat utk preggy mum ialah panadol..tp Dr Advice jgn makan lebih 6 biji sehari

boleh ambil Panadol regular tu.. Panadol biasa yg bulat. jgn ambil actifast

Boleh 😳 tapi apa2 pun consult doc dulu ya