Scan 6 weeks 6 days

Assalamualaikum puan2 , sy nak bertanya . semalam sy pergi cek di klinik sbb sy demam . alang-alang tuu scan baby sekali . normal atau tak jika scan 6week6days tapi hanya nampak kantung , belum nampak janin ? dan boleh tak utk ibu mengandung makan panadol dan ubat batuk ? this is my first pregnancy, so byk benda sy tak tahu . harap puan2 dpt share ?

1 Trả lời

Normal kalau nampak kantung je. Sbb mungkin ovulasi awk lambat. Panadol dr klinik je boleh mkn. Dr farmasi ke ape ke tak boleh. Ubat batuk pun tak boleh mkn ye.

5y trước

Kalau scan ikut kiraan patut dah 10 minggu,tapi scan dokter cakap baru 7 minggu lebih.