baby 5bulan batuk

Assalamualaikum paraa ibuu ,, maaf cuma nak tahu boleh kee baby 5bulan di bagii madu kelulut utk hilangkan batuk? ..mil paksa bagi anakk maduu katanye utk legakan batuk ,, risauuu pulaa sebabb setahu kite baby tak di galak kan utk makann madu mahupun makanan2 lain yang mengandungi madu kan sampai umur 1tahun .. #ingintahu

10 Các câu trả lời

cara saya kalau anak kahak, selalu seminggu mesti ok mandi lemon, sy ltk Young living lemon tu dalam bath tub, air panas, ltk dlm 2@3 titik. then tutup toilet tu bg berwap, agak2 air dah suam mandikan anak, bg dia hidu wap lemon tu sapu badan anak dengan minyak bawang putih, lumur je 1 badan setiap kali lps mandi dgn setiap kali dia batuk, malam masa tidur pun sy sapu byk kali

8mo trước

baik sis , sayaa cubaa nanti , terima kasih sis

jangan bagi sebaiknya jumpa doctor..atau dapatkan neb je..bahaya tuk baby yg bawah 6 bulan..dorg Masih belum diberi makan apa2.. sis guna je ubat2 tuk baby sapu didada..syg mcm2 try you baby roll,cengkih,Vicks baby Dan Dan Tasneem balm berkesan tuk legakan batuk anak..tapi seeloknya kalau kerap anak batuk pergila klinik jumpa doctor

Wsalam. awk ibu nya, dan awk tahu madu xblh bg pd bby bawah 1 tahun. so cakap elok2 dgn mil. klu batuk berkahak awk blh cuba buat minyak bawang putih. bakar seulas bawang putih ats api dlm 2 minit then tumbuk cmpur dgn baby oil. sapu nipis dkt dada dan blkg bdn bby

8mo trước

baik sis ,, terima kasihhh , insyaallah sayaa cubaa nti

xboleh. tiada rawatan ubatan utk bby yg batuk (bwh 2tahun). apa ibu boleh buat: 1. tepuk percussion 2. nebulizer jika pernafasannya terganggu 3. mandian air suam+lemon 4. cough patch tampal pd bhgn dada 5. myk asmak, myk bunga cwngkin dan seangkatan

8mo trước

baik terimaa kasihh sis ,

wasalam. tak boleh bagi madu kat baby ye. sapu guna cream tropika kalau ada dan mandian air suam dgn buah lemon. klu batuknya teruk sgt, bawa baby ke hospital.

xble bahaya.mandikan air lemon suam je hri2 smpai sembuh.bby sy demam kahak mmng bwt cra ni je msti jdi xprnh lg p hospital

Hi sis. Sama mcm saya. 🥲 tapi bkn in-law saya.. ibu sya yg bg. Saya tak tahu nk buat mcm mna.

Jangan bg. Madu bahaya ya untuk baby. Sis cuba pakai minyak cengkih raed berkesan kt anak saya

8mo trước

terimaa kasihh sis ,,

Tak boleh siss.. bahaya pada baby bawah 1 tahun

mana boleh..