Supplement

Assalamualaikum para ibu.. Tumpang tnya ya, utk first trimester kena ambil vitamin D x? Atau ckup dgn mkn asid folid shj ya? N klau kena ambil, vitamin D apa yg bgs para ibu cuba?

1 Trả lời

Wsalam. Puan dah berapa minggu? Dah bukak buku pink? Sy skrg 9w 1d tp belum bukak buku lg sbb masa 1st time dpt tau & pergi scan untuk confirm positive pregnant doc ckp nampak kantung jek. So doc sruh tggu lg 3 mggu untuk follow up scan. Sabtu ni laa klau ikutkan. Sejak scan yg pertama tu sy dinasihatkn untuk mkn asid folic. So sy pergi farmasi & pharmacist suggest ambik multivitamin dlm tu ade vit D skali. Erm, rasanya 1st trim boleh ambik vit D. Lgpon rmai kwn2 dah berpengalaman ckp klau bkak buku nnti pon doc akn bg vit yg complete smua vit ade dlm tu. Btw sy consume similac pramilet yg pharmacist tu suggest

5y trước

In sya Allah. Aamiin 🤗🤗🤗