Emosi tak stabil

Assalamualaikum para ibu., Nak tanya normal ke kalau pragnent emosi jadi sedih dan kerap menangis.. kdg perkara kecik pun buat saya sedih teramat.. dh cuba kawal perasaan tp susah mesti akan timbul perasaan sedih.. saya baru kahwin 2 bulan and now pragnent 5 weeks.. ada yg sama mcm say tak? #ingintahu #firstbaby

9 Các câu trả lời

Wassalam..normal sis sbb sy pun tengah mengandung anak sulung..skng 6 week 3 hari..hari² rasa down..sedih..kecewa..kdg² suami terlelap pn rasa sedih..sbb period kita di ambil alih dgn kehadiran bby so mmg normal klau sis mudah sensitif..tp cuba kawal..kawal mindset..cuba lbh rapat dgn suami..jgn biasa duduk sorg²..nanti emosi cpt pulih..sy da try smlm..sepanjang hari sedih tp mlm bila kluar mkn dgn suami, pimpin tgn dia pun da cukup lega..then bnyk jgak bebanan hati yg sy share dgn suami bila da ada isi ni.. Alhamdulillah..sama² fikir sbb excited..sebenarnya x ada masalah pun..cuma kita sensitif sikit masa ni..cuba kawal ya ☺️ untuk kebaikan awk dgn bby jgak..nanti bby happy tau klau awk ceria 🥰❤️

3y trước

tu la kdg saya serba salah dgn suami.. sebab dia asyik nk kena jaga hati saya je.. kdg dia nk bergurau tp saya dh terasa pastu nangis.. tp dia sabar je pujuk minta maaf then saya ok balik.. tp tu la benda tu berulang la.. kdg saya cuba nk kawal tp air mata tu keluar sendiri.. insyaAllah saya akan cuba lagi utk kawal.. thank u for sharing 🥰

Itu sangat normal sis. Sy tengok citer kat tv, citer takde la sedih pun cuma muzik dia mendayu2 ja, menangis sy.. sy pun x faham kenapa perlu nangis, tp sy layankan ja diri sendiri😌.. sekarang dah 36 weeks, bila tengok balik citer dan babak yg sama, sendiri nak tergelak sebab menangis masa tu. Sensitif dgn suami pun masa ni.. lama2 ok sendiri.. takpa sis.. utk ibu mengandung, ini adalah perkara biasa.

3y trước

haah betul kdg tak la sedih pun tp saya still nangis 😂

waalaikumsalam..ramai kata normal sis..sy pon mcm tu lah..suami nk p overtime pon sy nk teriak dh..kadang taksedar pon..rasa sedih sebak.. alhamdulillah suami memahami takpenah lagi dia buat taktau bila sy bgtau sy sedih walaupon tanpa sebb..

3y trước

kan..nk tinggal sehari rasa mcm setahun😂😂

normal sis. sy pun berapa kali tumpas sbb emosi tak stabil. lg sedih bila husb kadang2 mcm tak faham situasi kita. skrg sy fikir baby je sis. inshaAllah kita akan kuat. semoga urusan kita semua dipermudahkan ya. ❤️❤️😘

3y trước

Aamiinn 🤲🏻 semoga awak pun kuat okay😉

normal sis. pastikan suami puan pun tahu perkara ni normal bagi wanita hamil. jgn bersendirian ye

sama la mcm sy , sikit² emosi , & merajuk , husb la kene main peranan waktu² skrg ni

sy selalu macam tu.. sedih sorang 2 ..

Normal. Bnyak kan bersabar

3y trước

thank u 💓

normal