7 weeks 5 days

Assalamualaikum & pagi para2 ibu. Mohon info. Awal2 preggy ni tidak boleh makan pedas sebab apa ya? Adakah sbb takut gastric or adakah ianya akan menggangu / mengancam kehamilan? Maaf saya bertanya. 1st time. Terima kasih puan2.

2 Các câu trả lời

bila mengandung, ibu2 mudah untuk pedih ulu hati, dan salah 1 trigger adalah makanan pedas.. lepas tu bahaya juga sebab boleh buat sakit perut.. jadi awal2 ni kalau jenis makan pedas pun, boleh try sikit2 dulu tgk ok ke tak, sebab masa mengandung ni banyak perubahan hormon, kadang ada benda yg selama ni kita ok makan pun jadi tak ok..

2y trước

Ooo faham2. Thank you sis utk info tersebut🥰 baru mkn 3 sudu ja ni. Now stop. Lepaskan rasa teringin ja🥰

Boleh buat perut tak selesa sis, setengah org okey je kalau makan, setengah tak okey. Tapi saya sejak prgannt suka betul makan pedas, tapi tak terlampau la, sbb yang tu je saya lalu masa tu😅. Kalau sis nk makan boleh je try dulu, kalau tak tahan baik stop. Macam kak ipar saya kata try n error.

2y trước

sama sama sis♥️