Acid folic

Assalamualaikum nak tanye lepas makan acid folic dah boleh makan nasi kea yea atau kene tunggu sejam dua dulu baru boleh makan ? #firstbaby

2 Các câu trả lời

Sefahaman sy asid folic boleh di ambil sebelum @ selepas makan, pagi @ petang, x kesah... Tp baiknya waktu pengambilannya biar konsisten sahaja. Klu biasa ambil pagi, esoknya pun pagi juga. Sy amalkan sejurus selepas makan sarapan pagi, x perlu tunggu selang masa 1 jam. Wallahualam.

Nurse saya pesan makan setiap kali bgn tidur and jarakkan 2 jam sebelum mkn/minum susu. Biasa pkul 5 dah bangun, so terus mkn acid folic tu. Nanti pkul 7 dah boleh breakfast