Perlu ke bawa breast pump ?

Assalamualaikum, nak tanya untuk persediaan bersalin di hospital kerajaan selain bawa bag pakaian ibu dan anak perlu ke bawa breast pump sekali ?

3 Các câu trả lời

X perlu rasanya. Lebih baik sis biasakan baby minum melalui puting. Ini untuk bagi baby sis familiar dengan puting sis. Jika tidak, lama-kelamaan mereka tidak biasa dengan puting yang tidak dinyoyot untuk sekian lama.

4y trước

Sama2. Pastikan kebersihan sekitar puting dan areola dijaga.

Waalaikumussalam Tak perlu . Susu formula pon xbole bwak . Nusrse akan suruh sis direct bf baby .

4y trước

Ouh ok baiklah terima kasih sis ☺️

Tak perlu bawa. Tapi kalau anak kena tahan nicu boleh bawa breast pump

4y trước

Baik terima kasih info ☺️