Air Kelapa First Trimester Boleh Minum Ke?

Assalamualaikum nak tanya, sy baru 8 minggu. Kalau nak minum air kelapa boleh ke? Sbb sy ada baca cakap boleh tapi ada jugak org pesan tak boleh. Siapa ada pengalaman?

27 Các câu trả lời

Se eloknya trimester ke-3 baru boleh minum.. Utk trimester pertama, seeloknya jangan ambik dulu, sebab janin sedang membentuk & ada yg masih belum kuat..

Ada mummy yang ok , ada mummy yg tak ok bila minum air kelapa 1st trimester . Sebaiknya sis minum bila dah masuk 8 bulan macam tu. In syaa Allah selamat

Sy ada minum air kelapa muda bru 6weeks . Utk elakan air kencing kotor . Hr tu kena ward sbb kncing kotor . Alhamdulillah skrg dah okay .

5y trước

Sy warded sbb air kencing kotor . Kurang garam dalam badan . Sbb dr ada ambil sampel darah dan air kencing masa tuh . Spnjang dkt ward doktr ambil sampel drh tiap hri dan air kencing dan sy kena tambh air dan di beri ubat juga . Ubt tu antibiotik ,tahan muntah dan, gastrik . 😂

Klau rasa was2 minum sikit dah...sya dri awal prngnt mmg suka minum air klpa..alhmdlh..ok. tpi setiap penerimaan berbeza2 ya..

Alamak! Saya mnum byk air kelapa masa pregnant 10mggu.banyak pula. Patutla perut masa tu rasa skit..😭

5y trước

Cuba elakkan dulu buat masa ni..

Klu takut minum, mnum sikit je la dulu, sekadar rasa.. Takut mengidam pula.. Mcm sy minum sikit je la..

Sy tak berani mnum air kelapa first n second trimester..3rd trimester ni baru berani mnum air kelapa..

Saya x tahu saya minum je.. Alhamdullilah x de apa2 berlaku.. Lain org lain penerimaan bodynya

Sy minum sikit je. Dh 3 bln ke ats bru brani mnum byk. Tp jgn mnum air klapa yg bergas

Masih baru lagi, baik jgn dulu, 3 trimstr minumlah kalo rasa nk minum hehe