Pengambila folic acid

Assalamualaikum nak tanya folic acid kena ambik sampai minggu ke berapa ya? Atau ambik smpai bersalin? #ingintahu #pleasehelp

3 Các câu trả lời

puan skrg dh berapa minggu?kebiasaan nnti bila dh booking. dr akan start dgn ubat obimin/seangkatannya. dlm ubat tu dh ad ckup lengkap vitamin termasuk folic acid. mkn je smpai lah bersalin atau lpas bersalin(ikot kondisi masing2)

folic asid perlu ambil 3 bulan pertama @ sehingga minggu ke-12. masuk minggu ke-12 biasa doc akan bagi suplement mcm new obimin tu dekat kita.

wsalam... seeloknya sampai bersalin